De ambities van nummer twee in Waalse Pijl zijn duidelijk: "Kom naar hier om te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maasmechelen
| 2 reacties
De ambities van nummer twee in Waalse Pijl zijn duidelijk: "Kom naar hier om te winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen woensdag werd hij nog tweede in de Waalse Pijl, maar zondag hoopt Julian Alaphilippe op een beter resultaat in Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman hoopt om na La Doyenne op het hoogste schavotje te staan.

"We reden tactisch een hele goed Waalse Pijl", opent Julian Alaphilippe. "Maar Valverde was simpelweg de sterkste woensdag. Dan (Martin) probeerde hem te isoleren, maar ik kon daarna niet meer voorbij hem. Luik zal alleszins een andere koers worden, met een andere finale en ander weer."

"De tactiek? Die hebben we nog niet besproken", zegt de Fransman. "We kunnen niet een hele koers op Valverde focussen. Ik wil gewoon het beste van mezelf geven zonder echt een strategie te volgen. Een aanval vroeger in de koers? Dat kan een tactiek zijn, maar ik moet eerst bekijken hoe ik me zondag voel."

"Maar ik kom naar hier om te winnen, laat dat duidelijk zijn", aldus Alaphilippe. "Dit is een wedstrijd die me enorm ligt. Vorig jaar was ik blij dat ik hier tweede werd, maar toch ook een beetje gefrustreerd. Ik zal wel zien hoe het allemaal loopt zondag, maar ik zal ontgoocheld zijn als ik hier niet mee kan doen voor de zege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties