Een veelbelovend begin, maar al bij al een ontgoochelend voorjaar voor Cancellara en co

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Een veelbelovend begin, maar al bij al een ontgoochelend voorjaar voor Cancellara en co

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dirk Demol had het wellicht allemaal wat anders en beter voorgesteld, maar Trek-Segafredo kende een minder goed voorjaar dan verhoopt. En zeggen dat het seizoen nog zo hoopvol werd ingezet.

De verrassing van het openingsweekend was namelijk de zege van Jasper Stuyven in Kuurne-Brussel-Kuurne. De jonge Vlaams-Brabander kreeg zijn kans als kopman en greep die ook. Stuyven rondde een indrukwekkende solo af in de semi-klassieker. Een week later boekte Fabian Cancellara nog een knappe zege in de Strade Bianche, maar daarmee was alles min of meer gezegd.

Trek-Segafredo kende vooral pech na deze twee zeges in het vroege voorjaar, maar werd wel met Cancellara nog eens vierde in Gent-Wevelgem. Er werd ook met argusogen uitgekeken naar de laatste prestaties van Fabian Cancellara in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Desastreus einde voor Cancellara

Spartacus maakte in de Ronde een foutje door niet meteen mee te springen met latere winnaar Peter Sagan. De Zwitser onderging samen met Sep Vanmarcke nog een ultieme poging om de wereldkampioen achterna te gaan, maar de vogel was gaan vliegen. Ook een week later zat het niet mee voor Fabian Cancellara.

De ervaren rot reed de laatste keer de Hel van het Noorden, zijn favoriete koers. Cancellara was met Sagan in een tweede peloton terechtgekomen en net wanneer de achtervolg vol werd ingezet, kwam de Zwitser hard ten val. Cancellara reed 'zijn' koers nog uit, maar kwam zelfs op de piste in Roubaix nog eens ten val.

Over naar de Ardennenklassiekers dan. Bauke Mollema en Frank Schleck hadden ons al gewaarschuwd dat we Fabio Felline zeker in de gaten moesten houden in de Amstel Gold Race. De Cauberg kon hij zeker over en de Italiaan heeft nog snelle benen voor een sprint op het einde. Maar lang duurde de Gold Race niet voor Felline.

Vijfde keer Schleck

Felline kwam nog voor de officiële start zwaar ten val, toen hij aan zijn voorwiel aan het prutsen was. Wedstrijd gedaan voor de Italiaan. Mollema zelf werd nog veertiende in zijn thuiskoers. Tot slot is er nog het geval Frank Schleck. De Luxemburger kreeg bij zijn team min of meer een vrije rol in de Ardennenklassiekers.

Maar een onzichtbare Gold Race werd vervolgd door een valpartij in de Waalse Pijl. En ook nu kende Trek-Segafredo weer ongeluk. Frank Schleck brak voor de vijfde keer in zijn carrière zijn sleutelbeen.

Zondag wacht er de manschappen van Dirk Demol nog één laatste kans in Luik-Bastenaken-Luik om het voorjaar op te poetsen. Mogelijk kan Mollema voor de verrassing zorgen, in een koers die hem toch meer ligt dan de Gold Race.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties