Geen Froome te bekennen bij de ploegpresentatie in Luik

Maarten Pottie
| 0 reacties
Geen Froome te bekennen bij de ploegpresentatie in Luik

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de presentatie van de teams, voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik, was er geen spoor te bekennen van Christopher Froome. De Brit van Team Sky was nog onderweg met het vliegtuig, hij wordt zondag wel aan de start verwacht.

Maar de tweevoudige Tourwinnaar zal niet de kopman zijn van de Britse wielerformatie. "Kwiatkowski is onze leider", liet ploegleider Nicolas Portal weten. "Hij bewees in het verleden al dat hij het kon en onze hoop is dan ook op hem gevestigd."

Kwiatkowski maakte echter een zwakke indruk in de Amstel Gold Race. "Na de Amstel keerde hij terug naar Spanje om te trainen en sinds vrijdag is hij opnieuw in België. Hij deed vrijdag een verkenning en voelt zich klaar om een goede prestatie neer te zetten zondag". Kwiat werd al eens derde in Luik-Bastenaken-Luik, in 2014.

Ooit wil Froome hier winnen

"Froome start in Luik zonder stress, al houdt hij wel erg van La Doyenne", aldus Portal. "Het is de enige klassieker waarvan ik denk dat hij er ooit zal starten om te winnen, maar nu nog niet." De focus van de Brit ligt momenteel op de Ronde van Romandië, die dinsdag van start gaat. "Dat is een belangrijke koers in zijn voorbereiding op de Tour de France."

Naast Kwiatkowski en Froome, rekent Team Sky ook op de 28-jarige Nederlander, Wout Poels. "Poels is een extra troefkaart die we kunnen uitspelen, hij toonde dat hij in goede doen is met een vierde plaats in de Waalse Pijl."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties