Laatste kans voor Lefevere en co: "Maar ik klaag zeker niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Laatste kans voor Lefevere en co: "Maar ik klaag zeker niet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Etixx-Quick Step is de hofleverancier qua aantal zeges dit seizoen. Maar met de Brabantse Pijl (Vakoc) en de Scheldeprijs (Kittel) werden enkel semi-klassiekers gewonnen. Zondag wacht er een laatste kans in het voorjaar met Luik-Bastenaken-Luik. Patrick Lefevere blikt vooruit.

"De jaren dat we op onze honger zijn gebleven, ze zijn schaars", opent Patrick Lefevere in HLN. "Winnen is winnen, hoe dan ook. Maar ik geef toe: die ene grote klassieke zege zou het helemaal compleet maken. Als Gaviria niet valt op de Via Roma, dan wint hij Milaan-Sanremo. Daar blijf ik van overtuigd."

Niet afmaken

"In de Vlaamse klassiekers blonken we uit in numerieke meerderheid. Maar we konden het niet afmaken", gaat de teammanager verder. "Maar ik klaag niet, net zoals mijn sponsors dat ook niet doen. Zij zijn euforisch over onze manier van koersen. En dat is tenslotte wat telt."

"Er werd altijd gesuggereerd dat we geen team hadden voor de Ardennenklassiekers. Ik was dat wat beu", zegt Lefevere. "Martin, Alaphilippe en enkele andere talenten brachten daar verandering in. Zowel Daniel als Julian kan La Doyenne winnen. En het slechte weer kan misschien in ons voordeel spelen, want vooral de mannen met een heel lag vetpercentage zijn vatbaar voor verval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties