"Luik-Bastenaken-Luik is net zoals een langdurig spelletje poker"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maasmechelen
| 0 reacties
"Luik-Bastenaken-Luik is net zoals een langdurig spelletje poker"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Daniel Martin heeft er een andere voorbereiding opzitten dan de voorbije jaren. Omdat hij niet super was, reed hij de Tirreno-Adriatico niet, maar wel de Ronde van het Baskenland. De Ier voelt zich naar eigen zeggen klaar voor Luik.

"Ik voel me echt heel goed", opent Daniel Martin bij Wielerkrant. De Ier heeft zich goed voorbereid op de Ardennenklassiekers, maar stapte toch vroegtijdig van de fiets in het Baskenland. "Het was er super hard aan het regenen. Ik wist in het Baskenland al dat ik goed was, maar het was een kwestie van gezond te blijven."

Ik moet mezelf altijd pushen om de Amstel uit te rijden - Daniel Martin

"Het was een goede beslissing om uit de koers te stappen", gaat de Ier verder. "Het was normaal niet de bedoeling om het Baskenland te rijden, maar ik had de kilometers nodig omdat ik de Tirreno niet gereden had. Waarom ik de Amstel niet reed? Ik heb nog nooit een goed gevoel gehad in de Amstel. Ik moet mezelf altijd pushen om de koers uit te rijden."

En Martin had het natuurlijk nog over zondag. "Luik-Bastenaken-Luik is een koers waar je moet wachten Het is zo’n lange koers dat je geen foutjes mag maken. Je moet al je energie sparen en mentaal sterk zijn. Het zijn lange steile klimmetjes, dus je ziet vaak de top niet. Het is echt net een langdurig spelletje poker", besluit Martin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties