"Luik is de reden waarom ik als een bezetene train en drie kilo scherper sta"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
"Luik is de reden waarom ik als een bezetene train en drie kilo scherper sta"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants is iemand die recht voor de raap is en altijd zijn eigenzinnige mening zal geven. In een interview met Het Nieuwsblad geeft Bakelants toe dat hij veel van zichzelf in Patrick Lefevere herkent.

"Ik herken veel van mezelf in Patrick", zegt Jan Bakelants. "Hij durft ook te zeggen wat anderen denken en is daarom vaak gecontesteerd. Ik begreep tijdens het voorjaar zijn frustratie toen zijn ploeg werd tegengewerkt. Toen ik bij Patrick in de ploeg reed, had ik niet vaak contact met hem."

"Hij behoudt graag afstand met de renners. Maar hoewel ik er na één jaar wegging, was onze verstandhouding prima. Dat was in het verleden niet altijd zo, omdat ik als neoprof niet voor hem had gekozen", vervolgt de renner van AG2R La Mondiale. Tot slot spreekt Bakelants ook nog over de koers, want zondag staat Luik-Bastenaken-Luik op het programma.

Kroon op het werk

"De finale van Luik is mijn trainingsparcours. De reden waarom ik nog op de fiets kruip, als een bezetene train en drie kilo scherper sta, is Luik-Bastenaken-Luik. Het zou de kroon op het werk zijn. Hoger mikken kan voor mij niet, want ik zal de Tour nooit winnen", besluit Bakelants.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties