Valverde verklaart succes: "Dat is de reden waarom renners tot hun 39e meegaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Valverde verklaart succes: "Dat is de reden waarom renners tot hun 39e meegaan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alejandro Valverde wordt maandag 36 jaar oud, maar de Movistar-renner verkeert duidelijk in de fleur van zijn leven. Afgelopen woensdag werd hij met vier zeges recordhouder in de Waalse Pijl, zondag kan hij in Luik ook een vierde zege boeken. De leeftijd lijkt hem geen parten te spelen.

"Ik ben niet de enige, hoor. Kijk naar Hayman die op zijn 38ste Parijs-Roubaix won", opent Valverde in Het Nieuwsblad. "In het moderne wielrennen is de zoektocht naar de juiste balans in wedstrijddagen cruciaal geworden. Dat is dé reden waarom renners tegenwoordig tot hun 39ste meegaan. Terwijl ze vroeger al op hun 33ste opgebrand waren."

Ambitie genoeg

Met het oog op de Giro koos de Spanjaard deze keer voor een andere voorbereiding. Geen Amstel Gold Race dus. "Ik wil de Giro winnen, de Dauphiné rijden, de Tour meedoen in functie van Quintana, de Olympische Spelen winnen, naar de Vuelta gaan en nog het WK als helper rijden", zegt een ambitieuze Valverde.

"Ik heb nu 23 koersdagen, maar mijn wedstrijden waren minder intens dan in Catalonië en het Baskenland. Met Amorebieta en de Vuelta a Castilla y Léon had ik een blok van vier koersen in acht dagen. Competitieritme is nog wat anders dan hard trainen", besluit de Movistar-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties