Onze rondehoop van de toekomst: "Een speciaal 'manneke' met karakter"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Onze rondehoop van de toekomst: "Een speciaal 'manneke' met karakter"

Louis Vervaeke is dit seizoen helemaal opengebloeid. De 22-jarige renner van Lotto-Soudal liet in enkele rittenkoersen al zien dat hij zeker zijn mannetje kan staan in het betere klimwerk. Onze redactie sprak met de voorzitter van zijn fanclub over de doelen van Vervaeke en de toekomst.

"Louis kwam hier als jonge kerel vaak slapen, want hij koerste samen met mijn zoon", zegt Luc Vandenabeele. "Ik volg hem al heel lang en heb al lang gezien dat hij een speciaal manneke met karakter is. Zo was ik eens met hem naar de Ronde van de Aosta. Louis was er gevallen en kwam er met zware schaafwonden over de meet."

"Hij ging naar zijn ploeg en ze zochten het verbandkistje in de auto. Maar het duurde allemaal wat te lang naar de zin van Louis. Hij had het lef om naar de jongens van Lotto te gaan en zich daar te laten verzorgen. Hij is al enkele keren met zijn kop tegen de muur gelopen", lacht de voorzitter van de fanclub bij Wielerkrant.

Berg- of jongerentrui in Vuelta

We polsten ook eens naar de verdere doelen in 2016. "Normaal zal hij er bij zijn in de Ronde van Spanje. Daar kan hij zeker voor de bergtrui of de jongerentrui gaan. Of hij kan een rit uitpikken. Maar dat zal van de ploeg afhangen. Als Louis er bij zal zijn, vind ik zeker dat ze hem als kopman kunnen uitspelen. Maar de druk mag niet te groot zijn op hem."

"De klassiekers? Hij heeft bijgetekend op voorwaarde dat hij zelf zijn programma mocht opstellen. Vorig jaar moest hij Luik-Bastenaken-Luik rijden in functie van, maar hij wilde absoluut die kleinere rondes rijden. Als ik de beelden van de Amstel en Luik op televisie zag, denk ik wel dat Louis daar een rol van betekenis had kunnen spelen", besluit Vandenabeele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties