Tien om te zien: een vooruitblik op de Giro d'Italia

Tien om te zien: een vooruitblik op de Giro d'Italia

De 99e editie van de Giro d'Italia wordt een erg bijzondere. Een klimtijdrit, een etappe over grindwegen, een aankomst bergop op de voorlaatste dag, ... Alle ingrediënten zijn aanwezig. Maar naar welke 10 renners moeten we uitkijken?

  • Vincenzo Nibali

Er is maar 1 topfavoriet: Vincenzo Nibali. De Italiaan heeft meer dan ooit zijn doel gezet op deze Ronde van Italië en lijkt dan ook dé ideale man om opnieuw een grote ronde te winnen. Hij won elke grote ronde al een keer in zijn carrière, maar wil nu een tweede Giro aan dat palmares toevoegen. Wie houdt hem tegen?

  • Tom Dumoulin

Zelf zegt hij niet meteen te mikken op het klassement, maar uitkijken wordt het sowieso wel naar Tom Dumoulin. Al is het maar omdat hij in de proloog in Apeldoorn meteen kan uitpakken met een overwinning in eigen land én een roze trui. Met een zieke Cancellara krijgt hij misschien een ultieme kans.

  • Mikel Landa

Vorig jaar de sterkste man in de koers - zeker in de laatste week. Maar door teamorders zat er niet meer in dan een derde plek. Nu hij bij Sky de absolute kopman is, moet hij bevestigen. Dat brengt echter ook extra druk met zich mee, altijd lastig om mee om te gaan;

  • Alejandro Valverde

De Waalse klassiekers van Valverde waren goed, maar niet zo goed als de voorbije jaren. De Spanjaard mikt dan ook iets later op het seizoen en op de Giro. Maar ondanks zijn 'gezegende' leeftijd is hij wel een debutant aan de start in Apeldoorn.

  • Ilnur Zakarin

Of hij mee kan doen voor de eindwinst? Misschien niet, daarvoor is de Giro als koers van drie weken mogelijk te lang voor Zakarin. Maar de Rus kan wel mikken op flink wat etappezeges en zo de Ronde mee kleuren. Als hij slim is, dan zet hij zichzelf snel op een kwartier en krijgt hij zo een vrije rol.

  • Rafal Majka

Het moment van het jaar voor Majka om definitief uit de schaduw van Alberto Contador te komen. Het team zal voor hem rijden en intrinsiek is hij tot veel in staat, maar kan hij zijn klassieke slechte dag voorkomen? Vorig jaar al op het podium in de Vuelta.

  • Esteban Chaves

Colombiaanse pocketklimmer die tot heel veel in staat is. Het is enkel wachten tot hij eens echt helemaal ontploft. Een ronde van Italië met het huidige parcours lijkt wel spek naar de bek van Chaves.

  • Ryder Hesjedal

Jawel, er staan nog oud-winnaars aan de aftrap van de Giro d'Italië. De sympathieke Hesjedal staat altijd graag aan de start in Italië en wil er dan ook maar wat graag het beste van maken. Of hij nog mee kan spelen om een eindwinst? Dat hoeft niet altijd om een ronde kleur te geven.

  • Jakob Fuglsang

Hij moet in dienst rijden van Vincenzo Nibali, maar Fuglsang zal als luxehelper mogelijk wel ook veel in de picture rijden. Meer zelfs: hoe langer we Fuglsang op kop zien, hoe groter de kansen voor Nibali worden. En wie weet mag hij zijn eigen kans eens gaan in een rit?

  • Davide Formolo

De koning heet Nibali, de kroonprins Aru en de jongere broer van de kroonprins Davide Formolo. Hij maakt vorig jaar een opmerkelijk debuut in de Giro, maar wil dit seizoen verder raken en kan zo misschien al mikken op meerdere ritzeges en/of een top-10 klassering.

  • Tim Wellens

En uiteraard zijn we ook een beetje chauvinistisch. Tim Wellens mikt dan wel niet op de eindzege, maar eerder op ritzeges. Maar de koers kleuren? Dat kan Wellens als geen ander. We hopen het alvast, want van de andere Belgen verwachten we niet veel, omdat ze in dienst van hun kopmannen moeten rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties