Van Hoovels voor EK mountainbike: "Weet niet of ik volledig klaar ben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Hoovels voor EK mountainbike: "Weet niet of ik volledig klaar ben"

Zondag is een belangrijke dag voor onze Belgische mountainbikers. Dan staat het EK in Zweden op het programma, een wedstrijd waarin de Belgen maar beter goed kunnen scoren met het oog op de Spelen in Rio. Kevin Van Hoovels, vorig jaar tiende op het WK, is één van de speerpunten van ons land.

"Ik heb de laatste weken en maanden een mentaal zware periode achter de rug", doet Van Hoovels zijn verhaal bij Wielerkrant. "Ik weet niet goed of ik volledig klaar ben, maar ik heb alles gegeven en hoop dat ik helemaal in orde ben voor zondag."

"Wat ik ambieer voor zondag? Gezien de omstandigheden, heb ik niet echt een plaats in gedachten. De resultaten dit seizoen waren niet zoals verhoopt", aldus de mountainbiker. "We komen hier wel met een heel sterke selectie aan de start. Het is ook de eerste keer in jaren dat we met zeven renners aan de start van het EK staan."

Top 20

Bondscoach Rudy De Bie sprak over de top 20 en hoopt stiekem op de top 10. "Iedereen heeft laten zien dat ze vrij goed in vorm zijn, dus bij een goede dag is een plek in de top 20 zeker mogelijk", gaat Van Hoovels verder. Zoals het er nu uitziet, krijgt België twee tickets voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

"Dit zijn de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Het EK en de wereldbekerwedstrijden eind deze maand zijn heel bepalend voor de Spelen", benadrukt de 30-jarige Van Hoovels. "Mijn grote doel is om terug naar de Spelen te gaan. Ik ga er alles aan doen, maar een eventuele selectie hangt natuurlijk van de bondscoach af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties