Eén WorldTour-team zit in 2016 nog steeds zonder zege.. Brengt de Giro verandering?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eén WorldTour-team zit in 2016 nog steeds zonder zege.. Brengt de Giro verandering?

Er is een WorldTour-team dat nog steeds zonder zege zit in 2016. Het gaat om Team Giant-Alpecin, de ploeg van onder meer John Degenkolb en onze landgenoten Zico Waeytens en Bert De Backer.

Toegegeven, echt veel geluk heeft de ploeg dit jaar nog niet gehad. In januari was een deel van het team een trainingsritje aan het afwerken in Spanje, toen er plots een auto in tegenovergestelde richting op de ploeg inreed. John Degenkolb geraakte er bijna zijn vinger kwijt, maar is sinds vorige zondag wel opnieuw terug te vinden in het peloton.

Naast Degenkolb waren ook Warren Barguil, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam en Max Walscheid betrokken in het ongeval. Het ontbreken van Degenkolb in het voorjaar was natuurlijk een smet op de ambitie van het team in de voorjaarsklassiekers.

Telkens nét niet

Degenkolb won vorig jaar meteen de eerste grote klassieker van het jaar, Milaan-Sanremo. En daarna was sterke John ook nog de beste in Parijs-Roubaix. Het voorjaar was geslaagd, zelfs méér dan geslaagd in 2015. Maar de ploeg staat dit jaar nog steeds droog. Nikias Arndt was twee keer dicht bij de ritzege in Yorkshire, maar kwam niet verder dan een derde plek.

Tom Dumoulin werd dan weer tweede in de proloog van Romandië, ook weer net niet. Maar er zijn natuurlijk nog kansen. Zo staat vandaag de Giro d'Italia op het menu en kan Giant-Alpecin meteen scoren met diezelfde Dumoulin. De Nederlander gaf al toe dat het klassement hem niet interesseert en dat hij vol voor het chronowerk gaat.

Niet in een massasprint

Ploegleider Marc Reef zei dat zijn ploeg heel offensief gaat koersen in de Giro. Hopelijk kan het Nederlands-Duitse team zo een ritzege pakken, want om eerlijk te zijn: we verwachten niet dat Nikias Arndt een rit gaat winnen in een massasprint. Daarvoor zijn de kleppers als Greipel, Kittel, Modolo en Viviani te sterk en te snel.

En we vergeten er misschien zelfs nog een paar. Maar Arndt gaf zelf wel al toe dat het misschien in een iets zwaardere rit wél kan lukken. Wanneer types zoals Greipel en Kittel niet kunnen volgen, dan maakt Arndt een kans. Maar die kansen zijn natuurlijk schaars. Bij Giant-Alpecin hopen ze alvast dat die nul snel van het bord kan geveegd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties