Enige Belg van Etixx-Quick Step in Giro: "Hoop af en toe mijn kans te gaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Enige Belg van Etixx-Quick Step in Giro: "Hoop af en toe mijn kans te gaan"

Pieter Serry is de enige landgenoot in de selectie van Etixx-Quick Step voor de Giro d'Italia. Serry zal vooral in dienst rijden van Kittel en Jungels, maar hoopt toch ook af en toe zijn eigen kans te gaan.

"In de Giro wordt de ploeg helpen en bijstaan mijn rol", opent Pieter Serry in Het Nieuwsblad. "Te beginnen in de vlakke etappes voor Marcel. Niet dat ik moet inspringen in de sprinttrein, maar mijn steentje bijdragen in het grijpen van de vluchters wordt waarschijnlijk mijn taak. Voorts hoop ik in de tussenetappes af en toe mijn kans te mogen gaan."

Best trots

"Dit seizoen heb ik ook al enkele ereplaatsen bij elkaar gereden. Daar ben ik best wel trots op. In Parijs-Nice bijvoorbeeld leverde ik veel werk voor Marcel Kittel in de vlakke etappes, maar kon ik daarna toch nog lange tijd mee bergop met de besten. Een helper valt niet altijd op en ik doe mijn werk ook heel graag, maar soms rijd je wel heel vaak in de luwte."

"In de bergritten zal ik dan weer Bob Jungels helpen. Hij heeft de ambitie om een klassement te rijden", aldus de renner. "Ik hou van deze koers, Italië is ook een mooi land, maar ik geef toe: ik droom ook wel van de Tour. Daar kwam ik nog nooit aan de start en ooit wil ik wel eens die Tour rijden, maar eerst de Giro dus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties