Van deze smaakmakers wordt het hopelijk smullen in Californië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Van deze smaakmakers wordt het hopelijk smullen in Californië

Binnen drie dagen (op 15 mei) staat de Ronde van Californië op het programma. Een Amerikaanse rittenkoers met acht etappes, die uiteindelijk eindigt op 22 mei. Naar welke renners wordt het reikhalzend uitkijken in Californië?

Ondanks het tijdsverschil zijn er toch enkele goede argumenten om laat wakker te blijven voor de Ronde van Californië. Een eerste reden: de terugkeer van Greg Van Avermaet. Onze landgenoot was outstanding in het voorjaar met onder meer zeges in de Omloop Het Nieuwsblad en het eindklassement in Tirreno-Adriatico.

Een sleutelbeenbreuk tijdens de Ronde van Vlaanderen maakte echter vroegtijdig een einde aan het voorjaar. Maar Greg is goed hersteld ondertussen en maakt zijn comeback in Californië. Naar wie het zeker ook uitkijken wordt is dé smaakmaker van het voorjaar: Peter Sagan. De Slovaak won Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen en entertainde menig wielerfanaat met zijn aanvallende koersstijl.

In de Ronde van Californië start Sagan zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk, waar de Tinkoff-renner opnieuw wil toeslaan. Krijgen we net zoals in de Tirreno-Adriatico ook al een beklijvend duel tussen Van Avermaet en Sagan? De wereldkampioen liet wel al optekenen dat hij niet voor het klassement gaat in de Amerikaanse rittenkoers.

Cavendish grote slokop in 2015

En dan is er nog John Degenkolb. De renner van Giant-Alpecin maakte enkele weken geleden zijn comeback in het peloton, na een zwaar trainingsongeval in januari. Voor de Duitser draait het in Californië wellicht om wedstrijdritme opdoen. Of misschien voelt Degenkolb zich toch al goed genoeg om zich in de sprints te meten met onder meer Mark Cavendish.

De Britse sprinter van Team Dimension Data was vorig jaar de grote slokop in de Amerikaanse rittenkoers. The Manx Express won maar liefst vier etappes en het puntenklassement. Krijgen we opnieuw zo'n machtsvertoon te zien van Cavendish?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties