Veldrijder wil absoluut scoren op de weg: "Heb van BK en Ronde van België een doel gemaakt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Veldrijder wil absoluut scoren op de weg: "Heb van BK en Ronde van België een doel gemaakt"

Woensdag komen de veldrijders na een lange pauze opnieuw in actie op de weg. Zo ook Wout Van Aert, die van de Ronde van België en het Belgisch kampioenschap een doel heeft gemaakt. Zijn coach Marc Lamberts zet de concurrentie alvast op scherp.

"Ik heb van de Ronde van België en het BK opnieuw een doel gemaakt", opent Wout Van Aert in Het Nieuwsblad. "Tot eind juni ben ik niet zo bezig met het veldritseizoen. Al blijf ik mijn looptrainingen wel onderhouden. Maar ik zou mij graag willen meten met de wegrenners."

"Daar winnen? Dat is wat voorbarig. Ik zit nu nog maar aan 85 procent van mijn kunnen", zegt de wereldkampioen veldrijden. "Via het wedstrijdritme in de kermiskoersen van Puivelde en Verrebroek hoop ik dat percentage op te krikken." Vorig jaar was Van Aert op weg naar een knappe notering in de Ronde van België, maar een val in de slotrit besliste er anders over.

Kandidaat voor BK

Zijn coach Marc Lamberts is overtuigd dat de concurrentie rekening zal moeten houden met zijn pupil. "De wattages die Wout de voorbije weken trapte tijdens de stage in Mallorca... Dat de wegrenners maar bang beginnen worden voor de Ronde van België en het BK", aldus Lamberts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties