Lotto Soudal heeft drie troeven om uit te spelen in Franse rittenkoers

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal heeft drie troeven om uit te spelen in Franse rittenkoers

Van vrijdag tot en met zondag staat in Frankrijk de Ronde van Picardië op het menu. Traditioneel is dat een rittenwedstrijd voor de snelle jongens en zo hebben ze er bij Lotto Soudal een aantal rondlopen.

"Deze wedstrijd is traditioneel een feest voor de sprinters en ook dit jaar verwacht ik een dergelijk scenario, zeker met het weer van de afgelopen dagen", aldus Marc Wauters. "De sterkte van deze selectie is dat het in beide situaties uit de voeten kan. We hebben hardrijders zoals Frederik Frison, Tiesj Benoot en Jelle Wallays om de koers hard te maken."

"Maar we kunnen ook speculeren op een sprint met Jens Debusschere, Kris Boeckmans of Jasper De Buyst. De tactiek zal bepaald worden aan de hand van het weer", zegt de ploegleider in een persbericht. "Voor de sprint hebben we drie speerpunten. Kris heeft vorig seizoen deze wedstrijd gedomineerd door twee etappes en de eindoverwinning in de wacht te slepen."

Niet te veel verwachten

"Het zou fantastisch zijn mocht hij dit jaar opnieuw een rit kunnen winnen, maar we mogen niet te snel te veel verwachten. Diegene die zich het sterkste voelt, zal uitgespeeld worden. De andere renners zijn professioneel genoeg om daar mee om te gaan en zullen in dienst moeten rijden. Het belangrijkste is dat iemand van de ploeg de overwinning pakt", besluit Wauters.

De selectie Lotto Soudal voor de Ronde van Picardië: Tiesj Benoot, Kris Boeckmans, Stig Broeckx, Jasper De Buyst, Jens Debusschere, Frederik Frison, Marcel Sieberg en Jelle Wallays.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties