Sven Nys over eerste verwezenlijking: "Hij was al dichtbij, maar hij kan wereldkampioen worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Sven Nys over eerste verwezenlijking: "Hij was al dichtbij, maar hij kan wereldkampioen worden"

Sven Nys zijn eerste grote transfer naar Telenet Fidea is nu ook een feit. Lars van der Haar maakt op 1 januari 2017 de overstap van Giant-Alpecin. Bovendien zal Nys ook de coach worden van de Nederlander.

"Het was als een tijdje geweten dat het contract van Lars bij Giant-Alpecin eind dit jaar afloopt. We zijn blij dat hij voor ons gekozen heeft", zegt Sven Nys. "Lars is een echte versterking voor de ploeg en zal de druk wegnemen bij enkele renners van het team."

"We hebben enkele erg talentvolle renners en we zijn ervan overtuigd dat zowel het talent als het spontane karakter van Lars een perfecte aanvulling zullen zijn op deze groep", aldus de voormalige veldrijder bij Sporza. "Al tijdens de cross konden we het goed met elkaar vinden. Een renner als hij konden we hard gebruiken in de ploeg."

Nys in, Groenendaal out

"Ik word ook zijn coach", vervolgt Nys, waardoor de renner dus afscheid neemt van Richard Groenendaal. "Dat is voor mij ook een nieuwe ervaring, maar ik denk dat ik mijn kennis en ervaring zal kunnen delen met Lars. Ik wil hem het maximum uit zichzelf laten halen. Hij was al al dicht bij de wereldtitel, maar hij kan wereldkampioen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties