Van der Haar blij met nieuwe uitdaging: "Het was niet altijd evident"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Van der Haar blij met nieuwe uitdaging: "Het was niet altijd evident"
Foto: © photonews

Donderdagnamiddag werd de transfer van Lars van der Haar naar Telenet Fidea officieel bekendgemaakt. Vanaf 1 januari 2017 rijdt de Nederlandse veldrijder voor zijn nieuwe ploeg en daar is van der Haar zelf heel blij mee.

"Ik had het de voorbije jaren goed bij Giant-Alpecin, maar als enige veldrijder binnen een groot wegteam was het niet altijd evident", laat de Nederlander optekenen bij Sporza. "Ook het veldrijden begint de laatste jaren immers meer en meer een teamsport te worden."

"Ik kijk er dan ook enorm naar uit om verder te gaan binnen een team dat zich 100 procent op het veldrijden focust. En van die teams is Telenet Fidea hét topteam qua ondersteuning en omkadering", zegt van der Haar. "Ik ben blij dat er nu voor een einde komt aan een lange periode van zoeken en aftasten."

Kopmanschap delen

"Alle puzzelstukjes vielen hier in elkaar: de vernieuwde en professionele structuur van de ploeg, het materiaal en de factor Sven Nys", klinkt het. Van der Haar zal samen met Tom Meeusen de kopman van het team worden. "Wij zijn vrienden en ik denk dat we elkaar kunnen aanvullen in bepaalde wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties