Veldrijders Tom Meeusen en Jim Aernouts krijgen een nieuwe coach

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Veldrijders Tom Meeusen en Jim Aernouts krijgen een nieuwe coach

Donderdag werd bekendgemaakt dat Lars van der Haar volgend jaar de overstap maakt van Giant-Alpecin naar Telenet Fidea. Maar het team bracht in de rand daarvan nog nieuws naar buiten. Tom Meeusen en Jim Aernouts krijgen namelijk een nieuwe coach.

Net zoals Sven Nys zette ook Sven Vanthourenhout begin dit jaar een punt achter zijn carrière als veldrijder. Hij ging aan de slag bij Telenet Fidea als verantwoordelijke voor de junioren en de vrouwen. Maar Vanthourenhout zal nu ook veldrijders Jim Aernouts en Tom Meeusen coachen.

"De voorbije zes à zeven weken was het mijn prioriteit om een goede vertrouwensband te creëren met de renners", citeert Het Nieuwsblad de ex-renner. "Ik denk dat ik daarin geslaagd ben. De junioren hebben een stage afgewerkt in de paasvakantie in Calpé en leverden er goed werk. De voorbereiding loopt zoals het moet, iedereen is gedreven om er een mooi seizoen van te maken."

Nieuwe ervaring

En Vanthourenhout wordt dus ook trainer. "Tom had al een coach, maar in samenspraak is beslist om met een nieuwe trainer te starten. Ook voor mij is dat nieuw, maar ik kijk er naar uit om met hem en Jim samen te werken en mijn ervaring en kennis door te geven", besluit de voormalige crosser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties