Vooruitblik op Rio met Belgische bondscoach: "Het zal man tegen man worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vooruitblik op Rio met Belgische bondscoach: "Het zal man tegen man worden"

De Olympische Spelen zijn nog veraf, maar onze redactie polste toch al eens bij bondscoach Kevin De Weert naar zijn verwachtingen. Over eventuele namen werd er nog niet gesproken, maar De Weert ziet vooral de buitenlanders als favoriet voor winst in Rio.

"Ik heb 22 juli als uiterlijke datum gekregen voor het bekendmaken van de selectie", opent de Belgische bondscoach. "Hoe langer je wacht, hoe langer je kan zien hoe goed iedereen is. Ik denk dat de Tour handig zal zijn als voorbereiding, maar de Ronde van Polen is vooruit geschoven. Dat kan dus zeker ook een goede voorbereiding zijn."

"Maar als je de Tour rijdt, moet je wel natuurlijk niet voor het klassement gaan. Als je daarentegen voor etappezeges gaat, is dat wel een goede voorbereiding", aldus De Weert bij Wielerkrant. Ons land mag maar vijf renners selecteren en dat wordt dus niet gemakkelijk. "Met een ploeg van vijf kan je heel moeilijk controleren. Het parcours is heel slopend en het zal dus man tegen man worden."

Niet controleren

"Wij zullen op dat zware parcours ook niet moeten controleren. Ik ga me nog niet uitspreken over mogelijke kopmannen, maar je moet goed bergop kunnen rijden en 250 kilometer aankunnen", zegt De Weert. "Eigenlijk moet het dus iemand zijn die ook een klassieker kan rijden."

Wij denken dan spontaan aan een type Philippe Gilbert, maar over een mogelijke selectie spreekt de bondscoach zich nog niet uit. "Philippe moet eerst zien dat al zijn blessures goed genezen. Hij is heel goed aan het seizoen begonnen in Murcia en reed er Valverde op enkele lengtes. Maar daarna is hij in het sukkelstraatje geraakt."

Italië en Spanje

Bij de concurrentie heeft De Weert het vooral over Spanje en Italië. "Ik denk aan Nibali, Valverde en Rodriguez als favorieten. Chris Froome? Bergop wel, maar het is een eendagswedstrijd. Er zal dus heel explosief gekoerst worden. Ik denk dat Valverde en Nibali meer een streepje voor hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties