'Wereldkampioen veldrijden bij beloften staat voor opvallende overstap'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
'Wereldkampioen veldrijden bij beloften staat voor opvallende overstap'

Het is dezer dagen een drukke periode bij het Telenet Fidea van kersvers teammanager Sven Nys. Donderdag werd Lars van der Haar nog voorgesteld als nieuwe renner en werd bekendgemaakt dat Tom Meeusen en Jim Aernouts door Sven Vanthourenhout getraind zullen worden. Maar er dreigt een ander probleem.

Bij Telenet Fidea rijdt ene Eli Iserbyt rond, de wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Iserbyt staat bekend als een groot talent, maar het contract van de 18-jarige cyclocrosser loopt op het einde van dit jaar af.

Na dit seizoen kan Iserbyt dus bij een ander team tekenen, ook al wil Sven Nys er alles aan doen om het goudhaantje in zijn ploeg te houden. Met Marlux-Napoleon Games ligt er wel een serieuze kaper op de kust.

Plannetje mislukt

Jurgen Mettepenningen had budget vrijgemaakt om van der Haar aan te trekken, maar dat plan is mislukt. Nu zou Mettepenningen zich volledig op Iserbyt willen richten. Volgens Het Nieuwsblad zal de jonge West-Vlaming tot na zijn examens wachten om de knoop door te hakken, maar is Iserbyt op weg naar een nieuwe ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties