Ooit gold hij als een groot talent bij BMC, maar op zijn 26e zegt hij de koers vaarwel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Ooit gold hij als een groot talent bij BMC, maar op zijn 26e zegt hij de koers vaarwel

Ooit stond hij bekend als een groot supertalent, maar nadien hoorden we amper nog iets van hem. We hebben het over de Limburger Yannick Eijssen, momenteel aan de slag bij Crelan-Vastgoedservice. En nu hangt hij zijn koersfiets met onmiddellijke ingang aan de haak.

"Ik was sowieso van plan om er op het einde van het seizoen mee te stoppen", doet Eijssen zijn verhaal bij Wielrennen in Limburg. "Dat einde komt nu wel iets vroeger dan verwacht. Maar ik was op dit moment gewoon mijn tijd en ook die van de ploeg aan het verdoen. Het wordt de hoogste tijd dat ik aan een volgende fase in mijn leven begin."

Nochtans werd de Limburger op jonge leeftijd prof bij BMC en kon hij een aardig stukje bergop rijden. "Ik kan mezelf niets verwijten. Ik heb er echt alles voor gedaan. Ik ben bij mijn profdebuut ook in een sterke ploeg als BMC terechtgekomen Maar ondanks dat kon ik nooit hoge ogen gooien. En neen, ik moet geen excuses van zware valpartijen en andere tegenslagen inroepen."

Tikkeltje te kort

"Ik kwam net dat tikkeltje te kort om mee te doen met de top. Zo simpel is het. Zelf had ik het natuurlijk ook graag anders en beter gezien. Maar wat niet is, is niet. Ik heb er alles voor gedaan en kan mezelf helemaal niets verwijten", zegt Eijssen. "Ik heb altijd heel graag gekoerst. Bij de jeugd was ik daar ook goed in en zelfs bij de beteren. Dat was dan ook de mooiste tijd uit mijn carrière."

"Maar bij de profs was het allemaal wat minder. Ik heb trouwens nooit echt die drang gehad om prof te worden. Ik wilde vooral plezier beleven aan koersen. En dat plezier was er bij de profs veel minder. Je hoopt natuurlijk dat het door dat afzien ooit beter wordt. Dat gebeurde niet en dan moet je voor jezelf je conclusie trekken. En dat is wat ik nu gedaan heb", besluit Eijssen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties