Wat te doen op Pinkstermaandag? Naar de Stan Ockers Classic in Borsbeek!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Wat te doen op Pinkstermaandag? Naar de Stan Ockers Classic in Borsbeek!

Nog geen idee wat je op Pinkstermaandag gaat doen? Zoek niet verder! Maandag vindt in Borsbeek de jaarmarktprijs plaats: de Stan Ockers Classic.

De jaarmarktprijs – de 53e ondertussen – is vernoemd naar Stan Ockers. Een voormalig wielrenner afkomstig uit Borgerhout, die in 1950 en 1952 tweede eindigde in de Ronde van Frankrijk. Later was Ockers ook nog de beste sprinter in de Tour de France van 1955 en 1956.

Ockers won tijdens zijn carrière ook de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en het WK in Italië. Op amper 36-jarige leeftijd kwam de wielrenner om het leven, nadat hij zwaar ten val was gekomen op de piste van het Antwerpse sportpaleis. Maar ook 60 jaar later is Ockers dus nog niet vergeten en wordt hij geëerd in de Stan Ockers Classic.

Wedstrijdinformatie

Om 14 uur gaat de koers van start aan de Watertoren en verder zullen de deelnemers ook in Wommelgem, Vremde en Boechout passeren om uiteindelijk opnieuw in Borsbeek aan te komen. Meer informatie? Neem dan zeker een kijkje op de webstek van de organisatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties