Etixx-Quick Step-manager Patrick Lefevere moet 'gesjoemel' voor de rechtbank gaan uitleggen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Etixx-Quick Step-manager Patrick Lefevere moet 'gesjoemel' voor de rechtbank gaan uitleggen

Patrick Lefevere en zijn echtgenote zijn door de raadkamer in Kortrijk doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De manager van Etixx-Quick Step wordt vervolgd voor fiscale fraude die hij in het verleden gepleegd zou hebben.

Het parket van Kortrijk wilde in het begin van vorig jaar heel wat bekende (ex-)wielrenners voor de rechtbank slepen. Onder meer Tom Boonen, Stijn Devolder en Nico Mattan werden verdacht van belastingontduiking.

Maar ook Patrick Lefevere kwam samen met zijn echtgenote in het vizier van het parket. Volgens het Kortrijkse parket zouden alle betrokkenen geprobeerd hebben om inkomsten verborgen te houden van de belastingadministratie.

Minnelijke schikking

Alle (ex-)renners sloten een akkoord met de fiscus door middel van een minnelijke schikking, maar enkel Lefevere weigerde zijn portefeuille te openen. Hij acht zichzelf namelijk onschuldig. Dat weet Het Nieuwsblad.

Tom Boonen betaalde zo een tijdje geleden al drie miljoen euro aan de fiscus. Het is nog niet bekend wanneer het proces zal doorgaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties