Ambitieuze Tiesj Benoot aan de start in België: "Ik ben één van de favorieten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Beveren
| 1 reacties
Ambitieuze Tiesj Benoot aan de start in België: "Ik ben één van de favorieten"

Woensdag gaat de Ronde van België van start met een proloog in Beveren. Tiesj Benoot heeft van deze rittenkoers een echt doel gemaakt dit seizoen. De renner van Lotto Soudal hoopt wel zo weinig mogelijk tijd te verliezen in de proloog.

"Mijn doel in de Ronde van België is ritwinst en een mooi eindklassement", opent Tiesj Benoot het persmoment. "Vrijdag en zaterdag moeten mij liggen. Ik wil daar meedoen voor de ritzege en in de proloog zo weinig mogelijk tijd verliezen."

"Ik heb zeker wel aan mijn tijdritten gewerkt. Ik heb mijn tijdritfiets meegenomen naar Italië. We hebben er testen gedaan en mijn positie veranderd. Vroeger zou ik dat niet gedaan hebben, maar ik hoop wel dat ik progressie geboekt heb. Als ik in kleine rondes een klassement wil rijden, dan moet ik eraan werken."

Favorieten

"Zelf ben ik ook favoriet. Wie ik nog bij de favorieten reken? Tony Martin, Lieuwe Westra, Enrico Gasparotto... Het zijn vooral de renners die de rit van zaterdag aankunnen. De rit van zaterdag is echt zwaar en qua lastigheidsgraad komt het in de buurt van vorig jaar", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties