Debusschere op de terugweg: "Een opluchting dat Kittel hier niet is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Beveren
| 0 reacties
Debusschere op de terugweg: "Een opluchting dat Kittel hier niet is"

Het voorjaar was nog zo mooi begonnen voor Jens Debusschere, maar een val in Gent-Wevelgem gooide roet in het eten voor de winnaar van Dwars door Vlaanderen. In de Ronde van België lukt het mogelijk opnieuw weer wel voor Debusschere.

"Ik heb de laatste weken al goed getraind, maar ik ben nog niet goed genoeg", klinkt het bij Jens Debusschere, die ook al aan de slag was in de Ronde van Picardië. "Daar waren wat dingen die altijd verkeerd liepen in de massasprint. Niet mee zijn in de laatste bocht of nog een gatje moeten dichten op Kris (Boeckmans) bijvoorbeeld."

"Of ik voor winst ga in de Ronde van België? Het is voor een stuk een doel", bekent de renner van Lotto Soudal. "Ik ga vooral op die eerste twee ritten focussen. De concurrentie zal een beetje dezelfde als in Picardië zijn."

Goede lead-out in Picardië

"Ik dacht dat Marcel Kittel van de Giro naar hier zou komen, dus dat is al een opluchting", lacht Debusschere. "We hebben alvast een goede lead-out gehad in Picardië. Dat is heel goed verlopen, maar ik hoop dat we opnieuw dezelfde lijn kunnen aanhouden in de Ronde van België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties