Kris Boeckmans wil stap voor stap opnieuw de oude worden: "Het kriebelt terug"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Beveren
| 1 reacties
Kris Boeckmans wil stap voor stap opnieuw de oude worden: "Het kriebelt terug"

In september 2015 kwam Kris Boeckmans zwaar ten val in de Vuelta. Er wachtte de renner een lange revalidatie, maar Boeckmans is op de terugweg. De komende dagen wil hij goed zijn in de Ronde van België.

"Ik voel me vrij tot zeer goed", zegt Kris Boeckmans een dag voor de start van de Ronde van België. "Ik werk nog steeds stap voor stap en ik heb er zeker nog enkele te nemen. Een rustperiode na het BK zal me deugd doen. Fysiek heb ik nog geen echte rustperiode gehad en dat heb ik denk ik wel nodig."

"Ik denk dat ik volgend jaar pas echt kan zeggen dat ik voor die en die koers ga, maar nu moet ik me nog geen doelen stellen", zegt de sprinter, die de Ronde van Turkije en Picardië ondertussen al reed. "Als ik de enige spurter was geweest, dan had ik wel gespurt in Picardië."

Beter dan Debusschere?

"Maar als ploeg moeten we voor één iemand gaan", aldus Boeckmans. "Het kriebelt wel, maar ik heb tijd. Ik vind dat Jens goed gespurt heeft in Picardië, maar ik had het naar mijn gevoel niet slechter gedaan. Het was tenslotte de eerste koers na zijn val. We hebben samen getraind in de Ardennen en ik denk dat Jens nu wel beter is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties