Lotto Soudal-ploegleider wil scoren: "Dat is het doel in deze Ronde van België"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Beveren
| 1 reacties
Lotto Soudal-ploegleider wil scoren: "Dat is het doel in deze Ronde van België"

Ploegleider Herman Frison hoopt met Lotto Soudal te scoren in de Ronde van België. Eén van de doelen is een mooi eindklassement met Tiesj Benoot. En natuurlijk hoopt Frison ook om een rit weg te kapen.

"We komen naar hier om een goed klassement te rijden met Tiesj", zegt Frison op het persmoment van Lotto Soudal. "En natuurlijk gaan we proberen om een rit te winnen. Dat is het doel in deze Ronde van België. De grootste tegenstanders voor ons? Ik denk aan Etixx-Quick Step, Trek-Segafredo en Cannondale."

Lotto Soudal rekent dus op Tiesj Benoot voor een goed klassement. "Maar hij mag niet te veel tijd verliezen in de proloog. Ik hoop dat hij er dit jaar niet zo veel als vorig jaar verliest. Maar die proloog is ook niet allesbepalend. De twee bepalende ritten zijn vooral vrijdag en zaterdag. De rit naar Verviers zal heel moeilijk worden. Die is heel lastig en wordt door velen onderschat."

Progressie

"Ik hoop dat Tiesj zijn tijdritten verbeterd zijn tegenover vorig jaar. Hij gaat tijd verliezen tegenover Tony Martin, maar hoeveel, dat kan ik niet zeggen", aldus Frison. En wat met de gouden kilometer? "Er zal heel tactisch gereden worden. Maar als je in de finale weg bent met enkelen, dan mag je die kans zeker niet laten liggen. Maar het hangt af van de koerssituatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties