Veldrijder kanshebber in Ronde van België: "Maar welke favoriet kan dat zeggen?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Veldrijder kanshebber in Ronde van België: "Maar welke favoriet kan dat zeggen?"
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft de Ronde van België in het rood aangeduid op zijn wielerkalender. Vorig jaar was hij al op weg naar een goed klassement, maar toen was een val de spelbreker. Dit jaar hoopt hij opnieuw op een goede prestatie.

"Het lijkt wel of ik deze ronde niet meer kan verliezen", opent Wout Van Aert. "Ik wil hier gewoon rustig mijn ding doen zonder veel verwachtingen. Bij een cross had ik geen probleem met een favorietenstatus, maar dit is een wegwedstrijd. Het verschil is immens groot." Maar de wereldkampioen veldrijden heeft zich goed voorbereid.

"Als ik koers, ga ik altijd om te winnen", is Van Aert strijdvaardig. Vorig weekend won hij nog in Puivelde. "Vooral de rit van vrijdag in de Vlaamse Ardennen spreekt mij aan. Maar het is niet omdat je in Puivelde wint, dat je in de Ronde van België zal domineren. Dit is een heel ander niveau." Het wordt dus belangrijk voor Van Aert om een goede proloog te rijden.

Tijdrijden

"Als ik op twintig seconden van Martin eindig, dan ben ik tevreden", zegt Van Aert in Het Nieuwsblad. "Ik heb de laatste weken af en toe getraind op tijdrijden, maar op die twee weken kan je dat verschil niet wegwerken. Ik heb zelfs nog nooit op een tijdritfiets in een windtunnel gezeten. Welke favoriet kan dat zeggen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties