Winnaar Dwars voor Vlaanderen na blessureleed: "Vorige week was een nieuw begin voor mij"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Beveren
| 0 reacties
Winnaar Dwars voor Vlaanderen na blessureleed: "Vorige week was een nieuw begin voor mij"
Foto: © photonews

Jens Debusschere was in de Ronde van Picardië voor het eerst sinds zijn zware blessure weer in het peloton te vinden. De renner van Lotto Soudal staat aan de start in de Ronde van België en wil zich zo voorbereiden op het BK.

"Vorige week was een nieuw begin van het seizoen voor mij", laat Jens Debusschere optekenen. "Ik ben zes of zeven weken uit de competitie geweest. Het is dus logisch dat ik Bouhanni in Picardië niet kon kloppen. Ik was ook nog niet echt gebrand op een overwinning. Ik was blij met mijn niveau, dat wilt zeggen dat ik goed gewerkt heb.

"Ik heb geen last meer van mijn blessure (ruggenwervel, nvdr), maar ik heb dus wel drie weken plat gelegen en niets kunnen doen. Ik heb de laatste weken met Tiesj goed getraind in Italië. We hebben zelfs een appartementje genomen, zodat we niet konden zondigen van het dessertenbuffet in een hotel", lacht de Lotto Soudal-renner.

BK doenbaar

"Na de Tour van vorig jaar stond ik nog een kilo magerder. Dat is natuurlijk logisch als je uit de Tour komt. Maar door direct te trainen, verdwijnen de kilo’s vanzelf", aldus Debusschere. "Ik focus me dit jaar opnieuw op het BK en rij de Dauphiné en Halle-Ingooigem als voorbereiding. Elke Belg kijkt uit naar het BK. Ik denk dat het voor mij doenbaar is om daar te overleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties