Wout Van Aert verrast ook zijn eigen fans: "Dit had ik zeker niet verwacht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Wout Van Aert verrast ook zijn eigen fans: "Dit had ik zeker niet verwacht"

Wout Van Aert verraste woensdag vriend en vijand door de proloog in de Ronde van België te winnen. En ook zijn fans waren ontzettend verrast door de zege van hun poulain. Onze redactie nam contact op met de supportersclub van Wout Van Aert.

"Dit had ik zeker niet verwacht", opent Lorenz Vloemans, bestuurslid van de supportersclub. "Als je ziet tegen wat voor kleppers hij hier wint, dan denk ik wel dat hij in goede vorm is. Ik had dit op voorhand zeker niet verwacht."

"Na zijn stage hadden we elkaar nog even gesproken. Hij wilde hier echt top zijn en ambieerde een plek in de top tien van het eindklassement", aldus Vloemans bij Wielerkrant. Zal het ook lukken om die leiderstrui tot zondag te behouden? "Het zal heel lastig zijn met de etappes die er nog aan komen."

Vrijdag kasseien

"Zaterdag is er een hele zware etappe en daar zal hij heel goed moeten zijn. De etappe van vrijdag vind ik moeilijk om te beoordelen", klinkt het bij het bestuurslid. "Die kasseien moeten hem ook liggen, maar het zal afwachten worden hoe de benen zijn."

En tenslotte kampt Van Aert natuurlijk met het probleem dat zijn team zwakker is dan de andere ploegen. "Ik denk dat de ploeg een probleem kan zijn. Als je naar Lotto Soudal of Etixx-Quick Step kijkt... Bij Crelan ken je slechts twee of drie namen. Dan denk ik dat het moeilijk wordt", besluit Vloemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties