Zien we Tom Dumoulin dan toch terug in de Tour de France?

Maarten Pottie
| 0 reacties
Zien we Tom Dumoulin dan toch terug in de Tour de France?
Foto: © photonews

Tom Dumoulin gaf op tijdens de elfde rit van deze Giro door een blessure aan zijn zitvlak, hij won de proloog en reed zes dagen in het roze. Aanvankelijk was zijn volgende doel de olympische tijdrit in Rio, maar die plannen zijn nu mogelijk gewijzigd.

De Nederlander is namelijk opgenomen in de voorstelectie van Giant-Alpecin voor de Tour de France. Samen met dertien anderen gaat hij op een hoogtestage in de Spaanse Sierra Nevada. Uitendelijk zullen er negen aan de start staan op 2 juli, in Mont Saint-Michel, om aan de Tour te beginnen.

"We gaan naar de Tour om een etappe te winnen", citeert HNB de ploegcoach Adriaan Helmantel. "Deze veertien renners bieden ons de mogelijkheden om dat doel te bereiken. We gaan de beelden die we hebben analyseren en gebruiken om de jongens klaar te stomen de tactiek te bepalen."

De voorselectie

In de voorselectie zijn ook landgenoten van Dumoulin opgenomen, met name Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam en Albert Timmer. Ook de Duitse spurtbom, John Degenkolb zit erbij, net als Nikias Arndt, Simon Geschke en Johannes Fröhlinger. Onze landgenoot Zico Waytens, de Fransman Warren Barguil, de Zweed Tobias Ludvigsson en de Oostenrijker Georg Preidler maken het team compleet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties