Dries Devenyns bezorgt ons land een hattrick in de Ronde van België

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dries Devenyns bezorgt ons land een hattrick in de Ronde van België

Dries Devenyns heeft de derde etappe in de Ronde van België gewonnen. Na een mini-Ronde van Vlaanderen was de renner van IAM Cycling de beste van de kopgroep. Devenyns is ook de nieuwe leider in het klassement.

Verschillende renners probeerden tijdens de koers weg te geraken, maar uiteindelijk lukte het een groepje met volgende namen: Wallays, Martin, Vermote, Devenyns, Boy van Poppel, Spilak en Thurau.

Toch werd ook die groep gegrepen en op dertig kilometer van de meet vormde er zich een nieuwe groep met onder meer Vandenbergh, Benoot en Devenyns. Die drie speelden ook een hoofdrol, want Benoot probeerde om weg te geraken uit dat groepje.

Sterkste mannen in koers

Vandenbergh reageerde met een snedigere demarrage en enkel Devenyns kon het wiel houden van de renner van Etixx-Quick Step. Het duo werkte goed samen en leek met zijn tweeën op weg naar de finish. Maar in volle finale kwamen de andere vluchters nog aansluiten.

Opnieuw was het Vandenbergh die er vandoor ging in de slotfase. Enkel Devenyns ging er nog over en pakte zo zijn tweede zege van het seizoen. Bovendien is IAM-renner de nieuwe leider in het klassement. Baptiste Planckaert sprintte naar de tweede plek, Vandenbergh werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties