Gilbert praat over toekomst: "Daar ben ik naar op zoek"

Gilbert praat over toekomst: "Daar ben ik naar op zoek"
Foto: © photonews

Blijft Philippe Gilbert ook de volgende seizoenen aan de slag bij BMC? De 33-jarige renner is na vijf seizoenen voor die formatie einde contract en er zijn kapers op de kust. Gilbert zelf houdt het in het midden, maar lijkt zeker weg bij BMC.

"Ik onderhandel met verschillende teams momenteel", aldus Gilbert in La Dernière Heure. "En ik sta dicht bij een akkoord, maar heb voorlopig nog nergens getekend."

Rest de vraag: welk team wordt zijn volgende team? "Waar ik naar op zoek ben? Naar een familiaal team, waar ik me echt kan amuseren. Zolang duurt mijn carrière niet meer, dit is mogelijk een van de laatste teams waar ik voor zal uitkomen."

Familiaal

En zo lijkt Française des Jeux - waar het voor Gilbert allemaal begon - plots opnieuw een serieuze mogelijkheid te worden. Al zit FDJ budgettair wat krap, onze landgenoot heeft altijd goede contacten gehad met ploegleider Marc Madiot.

"We hebben sinds zijn vertrek nog steeds contact, maar het budget is er gewoon niet om Gilbert aan te trekken", klonk het bij monde van Madiot eerder al. "Moesten we er een stevige cosponsor kunnen bijhalen, dan kunnen we wel spreken over een mogelijke komst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties