Symbolische zege voor Dries Devenyns: "Dit is een cadeau van mij voor hem"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Symbolische zege voor Dries Devenyns: "Dit is een cadeau van mij voor hem"

Momenteel loopt het allemaal soepel voor onze landgenoten in de Ronde van België. Na overwinningen van Wout Van Aert en Edward Theuns, was Dries Devenyns de beste in de derde etappe. En daar is de IAM-renner blij mee.

"Ik ben heel gelukkig met deze zege", aldus Devenyns voor de camera's van Sporza. "Ik win niet zoveel, dit is nog maar mijn tweede overwinning van het seizoen. Op de tweede passage van de Paddestraat was het meteen koers."

"Heel wat groepjes probeerden, maar ik heb mij bewust laten uitzakken in een ander groepje", gaat de renner van IAM Cycling verder. Dit is voor Devenyns duidelijk een symbolische zege. "Nadat de ploeg aangekondigd had dat ze zou stoppen, heeft de ploeg een rit in de Giro gewonnen."

Trui verdedigen

"En nu winnen we ook hier een rit. Dit is een mooi cadeau van mij aan Michel Thétaz (teammanager IAM)", zegt de nieuwe leider in het klassement. "We zullen de volgende dagen zeker aangevallen worden. Morgen wordt dé dag voor het klassement, maar we hebben een stevig blok om die trui te verdedigen. Veel sterker dan de mensen denken", besluit Devenyns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties