Familie Demoitié doet emotionele oproep: "Laat ons alstublieft zien dat de dood van ­Antoine niet voor niets is geweest"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Familie Demoitié doet emotionele oproep: "Laat ons alstublieft zien dat de dood van ­Antoine niet voor niets is geweest"
Foto: © Photonews

Amper twee maanden nadat Antoine Demoitié (25) om het leven kwam door een noodlottig ongeval, speelde zich zaterdag opnieuw een incident met motards af in het wielerpeloton. De familie van de overleden wielrenner doet een emotionele oproep.

Vader Philippe Demoitié (59) schreef een brief die hij via Lotto-Soudal bij de familie van Stig Broeckx liet bezorgen, aldus HNB. "Een brief waarin ik hen veel sterkte wens in deze vreselijke ­dagen. Dat ik hun pijn ken en voel. Een woordje van steun. Hen benadrukt dat ze moeten blijven hopen. Blijven volharden. Blijven vechten."

"Er moet iets veranderen"

Het ongeluk in de Baloise Belgium Tour voelde voor de familie Demoitié aan alsof ze het bewuste ongeval van twee maanden geleden opnieuw beleefden. "Er moet iets veranderen", zegt hij. "Want ­ondanks de warme solidariteit van de hoge ­wielerbonzen ten tijde van de begrafenis, blijkt de afstand toch groot ­tussen Nandrin en de UCI­kantoren in Zwitserland, waar de ­veiligheidsregels worden opgesteld."

Philippe pleit voor een betere opleiding van de motards. "En denk na over een lampje, makkelijk te monteren op een fiets­kader, dat oplicht als er motards willen voorbijsteken. Wees creatief. En voer op zijn minst een verbod in op voorbijsteken tijdens afdalingen. Laat ons alstublieft zien dat de dood van ­Antoine niet voor niets is geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties