Greg Van Avermaet is de winnaar van een sterk bezette Gullegem Koerse

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Greg Van Avermaet is de winnaar van een sterk bezette Gullegem Koerse
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet heeft de 72e editie van Gullegem Koerse gewonnen. In een sprint met drie vloerde hij zijn twee medevluchters Yves Lampaert en Tosh Van der Sande.

De 72e editie van Gullegem Koerse lokte veel schoon volk naar West-Vlaanderen. Fabian Cancellara kwam er een laatste keer in actie op Belgisch grondgebied en ook onder meer Tom Boonen, Greg Van Avermaet en André Greipel tekenden present.

De renners moesten in totaal 18 rondjes van 9,5 kilometer afleggen, goed voor in totaal 171 kilometer. En Greg Van Avermaet, nog niet zo lang in het peloton na zijn sleutelbeenbreuk in de Ronde van Vlaanderen, toonde zich meteen strijdlustig.

Vroeg ten aanval

Samen met Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) trok de BMC-renner al vroeg in de aanval. De voorsprong van de drie werd nooit echt bijster groot, maar de samenwerking liep vlot vooraan.

De voorsprong zakte met het laatste rondje in zicht tot onder de minuut, maar de drie hielden stand en bleven uit de greep van het peloton. Van Avermaet troefde zijn twee vluchters af in de sprint. Lampaert werd tweede in wat voor hem een thuiswedstrijd was, Van der Sande derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties