Sky-renner gaat vrijuit na vermeende dopingbeschuldigingen: "Eindelijk is dit voorbij"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sky-renner gaat vrijuit na vermeende dopingbeschuldigingen: "Eindelijk is dit voorbij"

Net voor de Waalse Pijl kwam er het nieuws dat Sergio Henao door de UCI voorlopig geschorst werd, na afwijkende bloedwaarden op zijn biologisch paspoort. Maar Team Sky heeft nu via de Facebook-pagina aangekondigd dat de Colombiaan opnieuw mag koersen. Zowel de renner als zijn ploeg zijn opgelucht.

"Ik ben heel blij dat dit gedoe eindelijk voorbij is", zegt een opgeluchte Henao. "Dit was een heel moeilijke periode voor mij, maar ik weet dat ik niets misdaan heb. Ik was er dus zeker van dat de UCI met deze beslissing naar buiten zou komen. Ik kijk er al naar uit om opnieuw te koersen", zegt de Colombiaan.

En ook teammanager Sir Dave Brailsford is een tevreden man. "We zijn blij met deze beslissing, maar zeker niet verrast. We hebben altijd in Sergio geloofd en hij had altijd onze volledige steun. Deze beslissing betekent dat hij opnieuw kan koersen en ik ben er zeker van dat hij nog veel voor ons zal betekenen dit seizoen."

Wat onthouden?

"Wat we zeker moet onthouden na dit proces, is dat er een verschil in fysiologie is tussen renners die geboren zijn op een grote hoogte en renners die er lang verblijven", aldus de teammanager. "Met het oog op een cleane competitie, zullen de anti-doping autoriteiten dit zeker verder willen bekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties