De 5 grote BK-favorieten: "3 volle bussen voor Van Avermaet" en "Een mooie daguitstap"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
De 5 grote BK-favorieten: "3 volle bussen voor Van Avermaet" en "Een mooie daguitstap"
Foto: © photonews

In de aanloop naar het BK van vandaag stelde onze redactie vijf vragen aan de fanclubs van de topfavorieten voor zondag. De vierde vraag: wat zijn de fanclubs van de favorieten van plan op het BK?

Onze redactie stelde vijf favorieten samen voor het BK: Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Tom Boonen, Wout Van Aert en Philippe Gilbert. Van die laatstgenoemde hebben we helaas zijn fanclub niet kunnen bereiken. Graag willen we wel benadrukken dat er nog een hele resem favorieten zijn. Denk maar aan Tim Wellens, Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Jürgen Roelandts...

Wat zijn de fans dus van plan op de dag van het BK? "Wij vertrekken zaterdagmorgen al naar Dinant, daar hebben we een ganse dag gepland", zegt Wesley, voorzitter van de supportersclub van Sep Vanmarcke. "Zondag gaan we naar het bussendorp en alle aanwezigen zijn daar vrij om te doen wat ze willen. In totaal gaan we met één bus en 55 personen."

Drie bussen voor Greg

"Wij vertrekken met 3 supportersbussen en in totaal 200 personen", zegt Tania van de SC van Greg Van Avermaet. "Iedereen is vrij om daar te lopen en gaan, maar we gaan met pendelbussen naar het parcours daarna. We delen daar ook nog t-shirts en gadgets uit."

Ook in Wout Van Aert is er heel wat geloof, zo blijkt. "Wij gaan met een volle bus naar het BK", aldus Lorenz. "We zullen postvatten op de 'Poggio' van het parcours." Bij SC De Wielkeszuigers (Tom Boonen) wordt er dan weer niets speciaals gepland.

"Bussen leggen we niet meer in. Vroeger zaten we met ons lokaal in Oosterzele, maar het is wat verwaterd. Onze fanclub is meer veranderd in een wielercomité. We gaan er dus een mooie daguitstap van maken", klinkt het bij Christophe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties