Gilbert na knappe zege: "Dit is het slechtste seizoen uit mijn carrière"
Redactie
| 10 reacties

Philippe Gilbert dolgelukkig met BK-zege in 'slechtste seizoen uit zijn carrière'

Gilbert na knappe zege: "Dit is het slechtste seizoen uit mijn carrière"

Het is Philippe Gilbert een tweede keer gelukt om de Belgische tricolore te veroveren. Gilbert was duidelijk de sterkste man in koers en troefde Tim Wellens af in een sprint met twee. De BMC-renner is dan ook zeer gelukkig met zijn zege.

"Het is nog niet vaak gebeurd dat ik in zo'n lange ontsnapping zat", opent Gilbert. "Ik voelde me goed van bij de start, maar omdat we zo snel weg waren, was het wel een moeilijke koers. We hebben supersnel gereden. Mijn tweede aanval was de goeie. De samenwerking met Tim Wellens was prima. Tactisch hebben we perfect gereden."

"We hadden allebei de overwinning verdiend, maar in de sprint was ik sterker", bekent de BMC-renner. "Dit is een heel belangrijke overwinning voor mij. Ik heb dit jaar al veel tegenslag gehad, dit is het slechtste seizoen uit mijn carrière. Ik heb de laatste maanden heel hard gewerkt om weer op niveau te komen. Het is geweldig dat ik nu deze trui kan pakken, de mooiste ter wereld."

Spelen in Rio

"De Olympische Spelen? Rio is zeker een doel voor mij, maar de selectie moet nog gemaakt worden. Ik heb in elk geval al bewezen dat ik een specialist ben van het eendagswerk en dat ik goed om kan met de druk", besluit Gilbert bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties