Wellens tweede op BK: "Ik had graag gewonnen, zeker voor Stig Broeckx"
Redactie
| 5 reacties

Tim Wellens had graag Belgisch kampioen geworden voor ploegmakker Stig Broeckx

Wellens tweede op BK: "Ik had graag gewonnen, zeker voor Stig Broeckx"

Tim Wellens was samen met Philippe Gilbert misschien wel de sterkste renner in koers op het BK, maar in een sprint met twee moest hij zijn meerdere erkennen in Gilbert. De Lotto Soudal-renner had nochtans graag gewonnen voor Stig Broeckx.

"Ik heb het in de slotronde driemaal geprobeerd en dan kwam er dus de sprint", deed Tim Wellens zijn verhaal na de koers. "Philippe Gilbert begon die van kop af, sloeg direct een kloof en meteen was het over voor mij. Philippe was vandaag net iets explosiever. Dat was zijn sterkte."

"Ik heb er alles aan gedaan om alleen toe te komen, maar dat lukte simpelweg niet. Een tweede plaats op een Belgisch kampioenschap is heel mooi, spijtig dat enkel de eerste die trui krijgt", zegt de Limburger bij HLN.

Voor Stig

"Ik had natuurlijk graag gewonnen, zeker ook voor Stig Broeckx. Zijn toestand geeft ons team steeds kracht om te presteren voor hem. Ik heb nooit de kans gehad om afstand te nemen van Gilbert, dus was een tweede plaats het hoogst haalbare. Philippe is dan ook de verdiende winnaar", zegt een sportieve Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties