Het BK werd aangekondigd als mooiste editie ooit, maar was het dat ook?
Redactie
| 15 reacties
Het BK werd aangekondigd als mooiste editie ooit, maar was het dat ook?
Foto: © photonews

De organisatie van het BK in Les Lacs de l'Eau d'Heure had zondag één doel: het mooiste BK ooit worden. En heel wat factoren zorgen er toch wel voor dat dit een legendarische editie was.

"De unieke omgeving te midden van de natuur en dicht bij de grootste meren van België, met brede wegen en dus geen stedelijke infrastructuur, zorgt ervoor dat dit parcours perfect is voor wielerwedstrijden", zo beschreef de organisatie het BK in Les Lacs de l'Eau d'Heure. Dit moest en zou de mooiste editie van het BK worden.

Oud-profrenner Jean Luc Vandenbroucke was overtuigd dat dit het beste parcours zou zijn voor het BK. Maar was het dat ook? Feit is dat we te maken kregen met een heroïsche editie, ook wel een hele mooie. De combinatie van de regen, het koersverloop en het parcours - met de 'Petit Poggio' - zorgde voor een ware uitputtingsslag, met uiteindelijk Philippe Gilbert als fantastische winnaar.

Dé favorieten vooraan

Na twee rondjes en ongeveer 30 kilometer was er al een afscheiding in het peloton met (bijna) alle grote favorieten vooraan: Van Aert, Gilbert, Van Avermaet, heel wat Lotto Soudal-renners, ... De regen kwam met bakken uit de lucht, maar het regende ook opgaves.

Een heel lijstje van sterke renners zoals Boonen, Stuyven, Benoot, Vanmarcke, Debusschere, ... gaven er zondag de brui aan. Het werd zoals verwacht een strijd van man tegen man, met de sterkste renners vooraan. Enkel Greg Van Avermaet moest zijn goede benen stilhouden met ploegmaat Philippe Gilbert vooraan.

Sterke Gilbert

Gilbert troefde in een sprint met twee Tim Wellens af - het leek wel de Gilbert van enkele jaren geleden - en mocht op het hoogste schavotje staan. Of dit dé mooiste editie van het BK was, die conclusie laten we aan u over, maar het was alvast één van de mooiste BK's in jaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties