"Depressie, vriendin weg, zakelijk dispuut met zijn ex-schoonbroer en -manager... Het klonk niet fraai"

Redactie
| 0 reacties
"Depressie, vriendin weg, zakelijk dispuut met zijn ex-schoonbroer en -manager... Het klonk niet fraai"

Wanty-Groupe Gobert stelde gisteren zijn team voor. Lieuwe Westra was daar vanzelfsprekend niet bij. De Nederlander verbrak z'n contract bij Astana om in België aan een nieuw avontuur te beginnen, maar zette nog voor hij één wedstrijd reed een punt achter zijn carrière. De Nederlander is depressief.

"Ik kreeg de moeder van Lieuwe zondag aan de lijn. Wenend. Spontaan kwam 27 maart 2016 terug bij me op. De dag dat Antoine Demoitié in Gent-Wevelgem het leven liet. Ook dit grijpt me naar de keel", zegt Wanty-ploegleider Hilaire van der Schueren aan Het Nieuwsblad.

"Het verraste me niet. Vorig jaar, na de Brussels Cycling Classic, kwam Lieuwe naar me toe", herinnert Van der Schueren zich. "Hij vertelde wat er allemaal was gebeurd. Depressie, vriendin weg, zakelijk dispuut met zijn ex-schoonbroer en -manager. Het klonk niet fraai. 'Hilaire, mag ik in 2017 weer bij jou rijden?', vroeg hij plots. 'Mijn contract bij Astana loopt nog, maar ik wil het verbreken.' Ik twijfelde, stond niet 100% achter dat plan."

"Maar ik voelde: die jongen gaat kapot aan de eenzaamheid. Dus belde ik Alexandre Vinokourov. 'Vino, laat hem alsjeblieft gaan', smeekte ik. Ik bood Lieuwe een contract aan, mét bonussysteem. Maar vroeg me tegelijk af: hoe krijg ik deze jongen ooit terug op zijn oude, vertrouwde niveau?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties