De 'outsiders' voor het WK in Bieles: de Duitse kampioen voorgesteld

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
De 'outsiders' voor het WK in Bieles: de Duitse kampioen voorgesteld
Foto: © photonews

Het wereldkampioenschap in Bieles wordt hoogstwaarschijnlijk een duel tussen België en Nederland. Maar wie zijn de kampioenen in de andere cyclocrosslanden? Onze redactie stelt ze aan u voor met het WK in het vooruitzicht.

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn ondanks lichte kopzorgen dé topfavorieten voor het WK in het Luxemburgse Bieles. Een duel der lage landen, dus. Toch zijn er natuurlijk heel wat crossers uit andere landen die deelnemen. Daarom stellen we deze week elke dag één van de nationale kampioenen voor van de 'kleinere' crosslanden.

Gisteren stelden we u al de Franse kampioen, Venturini, voor. Dat kan u hier nog eens nalezen. Vandaag is het de beurt aan Marcel Meisen, de Duitse kampioen. Jawel, Meisen en niet Walsleben. Lange tijd kwam je in het Duitse veldritgebeuren automatisch bij Walsleben uit, maar dat tijdperk is dankzij Meisen voorbij.

Terwijl Walsleben een anoniem seizoen rijdt, staat Meisen toch maar mooi op de zevende plek in de UCI-wereldranglijst. Hij werd bovendien respectabel achtste in Hoogerheide en haalde in het geaccidenteerde Fiuggi zelfs de tweede plaats (foto).

Onze verwachting

Dat belooft voor Bieles, waar het ook glad kan liggen. Van de buitenlandse concurrenten lijkt hij toch één van de gevaarlijkste jongens zonder een Nederlands paspoort. Het wordt uitkijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties