Greg Van Avermaet krijgt een Belg als ploegleider bij BMC: "Een droom die uitkomt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Greg Van Avermaet krijgt een Belg als ploegleider bij BMC: "Een droom die uitkomt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet en de andere Belgen bij BMC krijgen er een landgenoot als ploegleider bij. Klaas Lodewcyk, die twee jaar geleden vroegtijdig moest stoppen door hartproblemen, maakt de overstap van het BMC Development Team.

"Toen er een plaats als ploegleider vrijkwam, was Klaas Lodewyck onze eerste keuze voor tal van redenen", opent teammanager Jim Ochowicz. "Hij heeft geweldig werk verricht bij het BMC Development Team en toonde de laatste twee seizoenen dat hij de vaardigheden heeft om een ploegleider te zijn. We kijken er enorm naar uit om hem bij ons bezig te zien."

Blij met deze kans

Ook de ex-renner zelf was natuurlijk tevreden met de kans die hij krijgt. "Ik ben heel blij met deze kans. Dit is een droom die uitkomt nadat ik moest stoppen met fietsen", aldus Lodewcyk. "Na ploegleider te zijn bij het Development Team was het een droom om de overstap naar de WorldTour te maken.

"Dit is een opportuniteit waar ik heel dankbaar voor ben. Ik kan niet wachten tot het trainingskamp in december begint en het seizoen onderweg is", besluit Lodewyck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties