Jonge Belgische ploegleider straks meteen voor de leeuwen gegooid: "In het najaar naar de Vuelta"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Jonge Belgische ploegleider straks meteen voor de leeuwen gegooid: "In het najaar naar de Vuelta"

Klaas Lodewyck staat komend (wieler)seizoen voor zijn grote vuurdoop bij BMC. De nog altijd maar 29-jarige ex-prof mag als ploegleider in de volgwagen kruipen voor heel wat mooie wedstrijden. Zo zal de West-Vlaming bijvoorbeeld volop zijn kans krijgen in de Vlaamse klassiekers en de Vuelta.

Zelf moest hij stoppen door hartproblemen, maar Klaas Lodewyck kreeg bij zijn WorldTourteam BMC meteen een andere functie: hij werd ploegleider bij opleidingsploeg BMC Development Team. De succesvolle kweekvijver is echter voltooid verleden tijd, het team werd namelijk opgedoekt. Niet geheel onlogisch dat onze landgenoot nu zijn kans krijgt bij de profs.

"Het is vooral de bedoeling dat ik ervaring ga opdoen in de Vlaamse klassiekers en in de kleinere rondes. Op het einde van het jaar volgt dan de Vuelta. Ik ga eerst werken met en leren van ervaren mensen, daarna wil ik mijn eigen plan trekken", vertelt de ambitieuze Lodewyck aan Sporza.

Onze landgenoot mist zijn actieve wielercarrière soms wel: "In wedstrijden als de Ronde, Parijs-Roubaix en de Amstel zou ik er nog graag willen bij zijn. Anderzijds mag ik niet klagen dat ik in de wagen zit, zeker niet als je ziet hoe hard die gasten moeten werken en hoe ontzettend gretig ze met hun job bezig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties