Bruyneel is hard voor twee ex-renners: "Als het over hen gaat, begint mijn bloed te koken. Ze handelen nu allebei in marihuana"
Redactie
| 15 reacties
Bruyneel is hard voor twee ex-renners: "Als het over hen gaat, begint mijn bloed te koken. Ze handelen nu allebei in marihuana"
Foto: © photonews

Johan Bruyneel liet zich zondag nog eens zien in wielermiddens. De oud-ploegleider van US Postal zakte naar de Ronde van Vlaanderen af, en ging geen enkel thema uit de weg.

De affaire Armstrong zorgde voor diepe wonden, ook bij Bruyneel. (Lees er HIER meer over) Sommige ex-renners wezen voor het dopinggebruik in de richting van onze landgenoot. David Zabriskie verkondigde eerder dat Bruyneel hem pushte om verboden middelen te gebruiken.

"Bij die man verontschuldig ik mij nooit. Zijn verhaal is absolute bullshit", reageert Bruyneel in Het Nieuwsblad. "Weinig mensen weten dat, maar ik ben bij het CIRC (waarheidscommissie van de UCI, red.) gepasseerd. Twee dagen heb ik met die mensen gesproken. Daar heb ik toen ook op gehamerd: de verklaring van Zabriskie is mijn grote fundamentele bezwaar in het USADA-rapport."

Onaanvaardbaar

Bruyneel heeft geen goed woord over voor Zabriskie en Floyd Landis. "Er zijn dingen gebeurd, maar nooit op die manier. Voor mij is dat verhaal onaanvaardbaar. Als het gaat over David Zabriskie en Floyd Landis, begint mijn bloed te koken. Daar kan ik niet over praten. Ze handelen nu allebei in marihuana (legaal in California, red.). Dat zegt al veel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties