Astana reageert "geschokt" op bekentenissen van Lieuwe Westra en die mag zich nog aan iets verwachten

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 18 reacties
Astana reageert "geschokt" op bekentenissen van Lieuwe Westra en die mag zich nog aan iets verwachten

Het zoveelste bommetje dat de wielerwereld doet opschrikken, dat is de biecht van Lieuwe Westra in zijn boek 'Het Beest'. De Nederlandse ex-wielrenner gebruikte tijdens zijn carrière cortisonen en middelen tegen astma. Zijn voormalige werkgever Astana kan er alvast niet mee lachen.

Over de opvallende bekentenis van de 35-jarige Westra kon u HIER al meer lezen en intussen heeft de Kazachse WorldTourformatie van manager Alexander ­Vinokourov gereageerd. In een statement klinkt het (fors) als volgt: "We zijn geschokt dat Westra tijdens zijn periode bij ons team drugs/doping gebruikte. Het team heeft hem nooit de middelen verschaft die in de media worden genoemd."

En Astana is niet van plan om de zaak zomaar te laten passeren: "Als het effectief zo is dat Lieuwe Westra verboden middelen heeft gebruikt, hebben wij het recht om een financiële compensatie te vragen. Dopinggebruik is namelijk strikt verboden volgens onze interne regels. Iedere renner heeft die regels ook onderschreven." De Nederlandse tempobeul uit Friesland was tussen 2014 en 2016 drie seizoenen actief bij de lichtblauwe formatie uit Kazachstan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties