Astana reageert "geschokt" op bekentenissen van Lieuwe Westra en die mag zich nog aan iets verwachten

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 18 reacties
Astana reageert "geschokt" op bekentenissen van Lieuwe Westra en die mag zich nog aan iets verwachten

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zoveelste bommetje dat de wielerwereld doet opschrikken, dat is de biecht van Lieuwe Westra in zijn boek 'Het Beest'. De Nederlandse ex-wielrenner gebruikte tijdens zijn carrière cortisonen en middelen tegen astma. Zijn voormalige werkgever Astana kan er alvast niet mee lachen.

Over de opvallende bekentenis van de 35-jarige Westra kon u HIER al meer lezen en intussen heeft de Kazachse WorldTourformatie van manager Alexander ­Vinokourov gereageerd. In een statement klinkt het (fors) als volgt: "We zijn geschokt dat Westra tijdens zijn periode bij ons team drugs/doping gebruikte. Het team heeft hem nooit de middelen verschaft die in de media worden genoemd."

En Astana is niet van plan om de zaak zomaar te laten passeren: "Als het effectief zo is dat Lieuwe Westra verboden middelen heeft gebruikt, hebben wij het recht om een financiële compensatie te vragen. Dopinggebruik is namelijk strikt verboden volgens onze interne regels. Iedere renner heeft die regels ook onderschreven." De Nederlandse tempobeul uit Friesland was tussen 2014 en 2016 drie seizoenen actief bij de lichtblauwe formatie uit Kazachstan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties