Oud-winnaar Driedaagse De Panne-Koksijde bekent dat hij tijdens carrière cortisonen gebruikte

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Oud-winnaar Driedaagse De Panne-Koksijde bekent dat hij tijdens carrière cortisonen gebruikte

De Nederlander Lieuwe Westra pakt in een voorpublicatie van zijn boek 'Het Beest, Het Wielerleven van Lieuwe Westra' uit met een opvallende bekentenis. Zo zou de intussen 35-jarige ex-prof tijdens zijn carrière cortisonen gebruikt hebben.

De Friese hardrijder, die in 2016 de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam schreef, werd nooit betrapt omdat hij over een medisch attest beschikte: "Dat attest kreeg ik geregeld door een geveinsde blessure, bijvoorbeeld een ontsteking in de knie. Het heeft al die jaren iets opgeleverd om een blessure te 'faken'. Volgens het rennersboekje liep ik al jaren rond met knieproblemen. Zo kon ik op belangrijke piekmomenten in het seizoen met een cortisonekuur opstarten", klinkt het openhartig. 

Meedoen met grote jongens

Westra, die in zijn carrière het shirt droeg van Vacansoleil en Astana, vertelt waarom hij aan de cortisonen zat: "Ik spoot het in om harder te kunnen fietsen, om prijzen te pakken en om complimentjes in ontvangst te nemen. Daar kon ik echt van genieten, al die aandacht na een topprestatie. Al in mijn eerste seizoen bij de profs had ik in de smiezen dat alleen hard trainen niet volstaat. Als je wilde meedoen met de grote jongens dan moet je de grenzen van het toelaatbare opzoeken", aldus Westra

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties