Lieuwe Westra ontkent dopinggebruik na voorpublicatie boek: "Het is en was niet strafbaar"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties

Lieuwe Westra vindt dat het nemen van cortisonen niet gelijk staat aan dopinggebruik

Lieuwe Westra ontkent dopinggebruik na voorpublicatie boek: "Het is en was niet strafbaar"

In zijn boek 'Het Beest' geeft Lieuwe Westra toe dat hij in zijn carrière cortisone gebruikte. Maar in een interview met het Friese Omrop Fryslan ontkent de voormalige renner van Astana dat hij ooit doping heeft gebruikt.

In de voorpublicatie van zijn boek staat te lezen dat Westra cortisonen gebruikte. In de media werd er geschreven dat Westra doping gebruikte. "Maar dat is niet zo. Ik geef in het boek toe dat ik cortisonen heb gebruikt, maar daar had ik een medisch attest voor", klinkt het bij de voormalige hardrijder. 

Volgens Westra was het ook geen doping omdat hij het zelf mocht gebruiken. Daardoor was het niet strafbaar bij de Fries. "Ik gebruikte het, omdat ik beter wilde fietsen, maar het was wel binnen de regels. Het is en was niet strafbaar." 

Geen dopinggebruik

"Ik ben er mooi klaar mee, want nu staat overal dat ik doping heb gebruikt.  En dat is niet zo. Als ik hier het dorp in ga, word ik er gek van, en mijn moeder wil de straat ook niet meer op. Die hoort ook van iedereen: 'Wat heeft jou zoon nu gedaan?' of 'Wat vervelend dit nieuws, he?' Daar heb ik natuurlijk helemaal geen zin in." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties