Mathieu van der Poel tankt vertrouwen met oog op Wereldbeker: "Mits goede dag op winst mikken"
Redactie
| 23 reacties

Mathieu van der Poel tevreden met zege en competitieritme in 'La Rioja Bike Race'

Mathieu van der Poel tankt vertrouwen met oog op Wereldbeker: "Mits goede dag op winst mikken"
Foto: © photonews

Wat een weekend voor Mathieu van der Poel. De Europese kampioen veldrijden reed van vrijdag tot en met zondag een driedaagse mountanbikewedstrijd 'La Rioja Bike Race' en won alle drie ritten. "Ideaal om wedstrijdritme op te doen", klinkt het.

Mathieu van der Poel ging samen met Tom Meeusen na de stage in Benicassim mountainbiken in de buurt van Logrono. De Nederlander domineerde de hele wedstrijd en schreef de drie ritten en dus ook het eindklassement op zijn naam.  "Ik heb gedaan wat ik moest doen", zegt van der Poel. "Deze marathon was ideaal om opnieuw wat wedstrijdritme op te doen."

Albstadt

"Bovendien was het een erg lastige driedaagse en met een sterk deelnemersveld zeker niet te onderschatten. Toch heb ik een goed gevoel kunnen opdoen. Een goede voorbereiding richting Albstadt, waar ik toch reken op een podiumplaats. En mits een goede dag zelfs op winst."

Meeusen werd uiteindelijk zesde in de eindstand. Volgende week trekken van der Poel en Meeusen naar Albstadt voor de tweede Wereldbeker mountainbike. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties